top of page

Referenties van onze klanten: 

Dhr. Jan Ausum - Amersfoort

In 3 maanden Spaanse les bij  van Pilar van Spaans Centrum de Bron (10 avonden, eerst live later online) ben ik verder

gekomen met Spaans dan in mijn eerste poging, 10 jaar geleden.

 

Dat komt door de kracht van haar aanmoedigingen:

 

-ga praten met je handen, maak fouten, praat met je gevoel

-leer de taal door te luisteren en te imiteren en te herhalen

-wat je tussen de lessen doet, daar gaat het om; bijv.:

  • op de fiets zit je te tellen tot 100, vooral in omgekeerde volgorde

  • al wandelend noem je alle bezittelijke voornaamwoorden

  • je zegt de kentekennummers die je onderweg ziet hardop

  • je maakt een boodschappenlijstje in het Spaans

  • je groet je vrienden in het Spaans (en krijgt verrassend vaak een Spaanse reactie)

  • als je met z’n tweeën bent: stel elkaar vragen en reageer met antwoorden, ook al struikel je telkens over je eigen woorden

-woeker met de woorden die je hebt, speel toneel, zet je mond in de Spaanse stand, bijv. met de rollende R

-plak stickers met Spaanse woorden op de gebruiksvoorwerpen in je woonkamer en keuken

-ga wonen in die taal

 

Gracias, Pilar

mev. S. Nawijn - Nijkerk

Hola!

Este ano he empezado con las clases de conversción con Pilar (Spaans  Centrum de Bron)

Me gustan mucho estas clases y os recomiendo seguirlas. Si tienes un nivel intermedio o intermedio alto. En las clases de conversación hablamos de de varias cosas y por eso se aprende a como hablan los hispanohablantes. Yo he aprendido a hablar más rápido

Antes pensaba mucho de qué y como quería decir algo y ahora ya no, o mejor dicho, menos que antes. Ahora estoy capacitada para sostener una conversación con mis amigos de perú y Colombia. Cada vez cometo menis errores. Me encanta!

Todavía no estoy fluida pero las clases con Pilar me ayudan a mejorar.

Pilar is erg enthousiast en enthousiasmerend. Jeroen en ik hebben de eerste 10 lessen Spaans met veel plezier gevolgd en we gaan graag verder! Pilar stemt het tempo en de inhoud van de lessen prima af op de cursist, dit is heel fijn. Het is ook prettig dat je bij Pilar in een klein groepje les kunt krijgen, zo krijg je veel individuele aandacht. Kortom, Spaans Centrum de Bron is een aanrader om Spaans te leren.

Fam. de Waal - Amersfoort 

 

Als je graag de Spaanse taal wilt leren, is Spaans Centrum De Bron zeker een aanrader. Docent Pilar geeft ontzettend enthousiast les, dat werkt aanstekelijk! Zij geeft opdrachten passend bij ieders niveau en zorgt dat je op een hoog tempo steeds een stap verder komt met het Spaans. Dat Pilar een native speaker is, werkt ook fijn. Je kunt haar alles vragen, ze heeft overal antwoord op.
Leren met heel veel plezier, dat is waar Spaans Centrum De Bron voor mij voor staat!

Mvr.  A. Bosman - Amersfoort 

 

Tengo que darte las felicitaciones EN PUBLICO! Gracias por tu dedicación y paciencia en el curso para Manuel su rendimiento

para el último test del trimestre, fue excelente se refleja el aprendizaje que tuvo en tus clases!.. iMUCHAS GRACIAS!.

Continúa con tus excelentes estrategias de trabajo.. .te deseo un sin fin de cosas maravillosas en tu trabajo Pilar van der Ham.

Mvr.  D. Antoniello - Amersfoort 

 

Pilar is een docente die mij niet alleen degelijk de spaanse taal leert, maar tegelijk ook de spaanse en zuidamerikaanse cultuur overdraagt.

Taal leren met haar is meer dan woordjes stampen en grammatica herhalen. Creativiteit, aandacht voor de funfactor, en uit het leven gegrepen dialogen kenmerken haar lessen. Ik beveel haar van harte aan voor iedereen die vindt, dat een taal leren ook leuk mag zijn.

Dhr. H. Vlug - Amersfoort 

 

Muchas gracias Pilar! Estoy muy, muy contento! Voor het leren van de Spaanse taal ben ik persoonlijk ontzettend blij met jou als docente.

Jouw passie: taal en het overbrengen van taal, in dit geval Spaans, helpt mij enorm. Met jouw ontwapenende enthousiasme weet je mij en mijn medecursisten blijvend te inspireren. Er is dan ook nog niemand bij ons afgevallen, heel sterk! Zelfs het huiswerk wordt bijna in alle gevallen braaf thuis uitgevoerd en in ‘de klas’ krijgt een ieder oprechte aandacht. Aprender Espanol con Pilar: todo el tiempo con una sonrisa!

Dhr. J. van den Berg - Lopik 

 

Pilar is enthousiast, creatief en stimulerend. Zij houdt tempo in de lessen en zet je ertoe aan om gewoon maar Spaans te gaan praten terwijl je zelf denkt dat je het nog niet kunt. Het is ook heel prettig en gezellig om bij Pilar les te hebben. Haar aanpak past goed bij de lesmethode: Spaans leren door te doen. Mensen die willen beginnen met Spaans kan ik aanbevelen om bij Pilar op les te gaan.

 

Dhr. H. Helming - Houten

 

Alweer een 1,5 maand heb ik Pilar als Juf. Het bevalt echt super!
Naast het feit dat het super dichtbij is in Vathorst ...is Pilar echt een juf die met veel enthousiasme de taal overbrengt.
Naar de les gaan is dan ook leuk en motiverend. Aanrader voor jong oud, beginner of gevorderd.

 

Dhr. D. Horstman - Amersfoort

 

Pilar is een gedreven, geduldige en gewoon een hele gezellige lerares. Zij krijgt het voor elkaar om je in korte tijd uit te dagen een gesprek(je) te voeren in het Spaans, terwijl je denkt dat helemaal niet te kunnen. Ze is blij met iedere vooruitgang, hoe klein ook. En dat werkt heel stimulerend. Het is leuk om op deze manier een nieuwe taal te leren!

iMuchas gracias Pilar!

 

Mevrouw M. Hoogeveen

 

Pilar is een uitstekende Spaanse lerares die met veel energie, enthousiasme en geduld de kennis van de Spaanse taal overdraagt aan haar jonge leerlingen. Noemenswaardig is haar creativiteit tijdens de lessen met aansprekend lesmateriaal voor kinderen en spelenderwijs leren met spelletjes, tekendictees, liedjes en meer. Pilar's aanpak zorgt ervoor dat kinderen met veel plezier Spaans leren en zich snel comfortabel voelen met deze prachtige taal. Een aanrader!

 

Mevrouw S. Massink  - Amersfoort

Wij zijn in augustus van Spanje naar Amersfoort verhuisd. Om onze twee zoontjes van 13 en 10 zo snel mogelijk gewend te laten raken aan de Nederlandse taal, hebben we gekozen voor een aantal lessen Nederlands met Pilar van der Ham. Hierbij was ook een belangrijk punt dat Pilar natuurlijk enkele dingen op het Spaans kon zeggen, en dat zo het begin wat makkelijker zou zijn.
De ervaring met Pilar waren heel erg positief. Met een enorm enthousiasme, een goede op maat gemaakte aanpak en het goed begrijpen van de kinderen, heeft ze de jongens een basis gegeven en hebben de jongens een goed begin kunnen maken in hun nieuwe wereld.

 

Dhr. A. van Wijngaarden -  Amersfoort

 

 

Spaanse les in het Spaans Centrum de Bron is dat de lessen systematisch opgebouwd worden, waardoor men langzaam maar zeker wegwijs wordt in de taal.

Doordat de stap op  die manier in kleine hokjes opgediendt wordt, maakt het makkelijker om het op te nemen en te

verwerken. Bovendien worden ook typisch Spaanse situaties doorgenomen, waardoor men ook beter vertrouwd raakt met de Spaanse taal en cultuur. Dit alles in een vertrouwelijke atmosfeer en met persoonlijke aandacht.

Ik kan een dergelijke cursus van harte aanbevelen aan hen die de Spaanse taal machtig willen worden.

 

Dhr. L. Jubitana  -   Amersfoort

 

 

 

bottom of page